Selkämeren ja pyhäjärven kalatalouden toimintaryhmä

Kalatalouden toimintaryhmien tehtävä on toimia Euroopan meri- ja kalatalousrahaston paikallisena toimintaryhmänä vastaavalla tavalla kuin Leader-yhdistyksen toimivan maaseudun kehittämisyhdistyksinä Maaseuturahaston osalta.

Toiminnassa ja säännöissä on huomattavia eroja, mutta yhteistä on se, että toiminta on suunniteltu paikallisesti ohjautuvaksi ja paikallislähtöiseksi. Siksi tutumpi nimi Kalaleader on varsin sopiva. 

80
Rahoitusta
yrityksille

Rahoitusta yrityksille

Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Sed aliquam, nisi quis porttitor congue, elit erat euismod orci, ac placerat dolor lectus quis orci. Sed cursus turpis vitae tortor. Sed hendrerit. Aliquam eu nunc.. Donec id justo.. Fusce commodo aliquam arcu. Suspendisse enim
800000
euroa
rahoitusta

Arvoketjun kehittäminen

Kansallinen EMKR toimintaohjelma nimeää kalaleadereiden ensimmäiseksi prioriteetiksi alueellisen kalatalouden arvoketjun kehittämisen. Tätä tehtävää hoitaakseen kalaleader on rakentanut toimintaohjelman, jonka Maa- ja metsätalousministeriö on hyväksynyt ja asettanut EMKR-rahastosta kalaleaderille rahoituskiintiö tehtävän suorittamiseksi.

Innovaatioita alueelle

Kalaleaderin tehtävä on tuoda alueen elinkeinokalatalouteen uusia käytäntöjä ja edistää innovaatioiden levittämistä. Myös tätä tehtävää edistetään erilaisin hankkein ja koulutuksin, sekä tietenkin tutustumismatkoilla.

30
Kehittämis-
hanketta
15
Hallitus-
paikkaa

Vuoropuhelun ja yhteistyön edistäjä

Tehtävässään kalaleader toimii kalastuksen eri intressitahojen yhdistäjänä, keskustelun herättäjänä ja verkostoijana.

Kalaleaderin verkostot ulottuvat monialaisen ja -arvoisen hallitustyön ansiosta kalastuksen yritystoimijoista myös kalavesien omistajiin sekä eri hallintoportaisiin.
Hallituksessa on 10 jäsentä ja jokaisella henkilökohtainen varajäsen.

Syödään kalaa!

Nimenomaisena tehtävänä on edistää lähellä tuotetun kalan suosiota lautasellamme. Tämä on vaativa mutta miellyttävä tehtävä, sillä kaikkiaan Suomessa esiintyy noin 100 kalalajia, jotka kaikki ovat kelvollisia ravinnoksi. Kaikista tosin ei taida kenelläkään olla valmiita reseptikirjoja!

80
Syötävää
kalalajia